ناگفته های جدیدی از جریان موضع خائنانه بختیار درباره جزایر سه گانه (سند)

روزنامه السیاسه مورخ 23 ژانویه 1982، حاوی ضد ایرانی ترین اظهارات شاپور بختیار، برای نخستین بار در فضای مجازی
این روزها با اخراج صدها ایرانی از امارات، سی و سومین سالگرد کودتای نوژه(1) و تشدید توجیه مراجعه مالی به دولتهای غربی از سوی بخشی از اپوزسیون مصادف شده است. انتشار سندی که به هر 3 موضوع فوق مرتبط است می‌تواند برای بررسی توسط نیروهای دموکراسی خواه ایرانی مفید باشد.

در 23 ژانویه 1982 (3 بهمن 1360)، تمام البرازی خبرنگار روزنامه کویتی السیاسه گفتگویی مفصل و جنجالی با دکتر شاپور بختیار در پاریس انجام می دهد که مشروح آنرا در زیر می توانید مطالعه نمایید(2):



جنجالی ترین بخش این گفتگو، جایی است که البرازی، نظر بختیار را درباره جزایر سه گانه می پرسد و وی پاسخی عجیب به این سوال می دهد:
«نظر شما راجع به جزیره سه گانه چیست؟
بختیار: یقینا جزایر سه گانه مال ما نیست و ممکن نیست در آنها زندگی کنیم. پس برای چه در این مورد با همسایگان مان بجنگیم. بدون شک این کار دیوانگی است!

البته من اولین نخست وزیر ایرانی بودم که از فلسطینی ها در خواست کردم که نمایندگانشان را به ایران بفرستند و این کار بعد از 30 سال آسان نیود. به همین دلیل از دمشق و بغداد تبریک هایی در این مورد برایم فرستاده شد. ولی اکنون اعتقاد ندارم که مردم ایران مثل 2 سال قبل در مورد سازمان آزادی بخش فلسطین فکر می کنند. پس باید واقع گرا باشیم، من دفاع کردم و ضروری است که راه حلی پیدا شود. هرگز نمی خواهم ژاندارم خلیج باشم.»

این موضع که تا قبل از دیدن اصل گفتگو برای نگارنده غیرقابل باور بود، سوالاتی را نسبت به چرایی و پشت پرده ابراز آن ایجاد می کند که امیدوارم یاران و همکاران آنزمان بختیار (آقایان حمید ذوالنور، سیروس آموزگار، جواد خادم، علی شاکری زند، خسرو شاکری زند، منوچهر رزم آرا، مهرداد خوانساری، ایرج پزشکزاد، هادی خرسندی، علیرضا نوری زاده، حمید صدر و ....) که بعد از ابراز این موضع یار و همکار وی بوده اند، بدان پاسخ دهند:
1- چه عواملی باعث شدند که بختیار، ناگهان در 3 بهمن 1360 چنین موضعی اتخاذ کند؟
2- آیا مواضع صدام‌ مبنی بر «خروج بی قید و شرط ایران از سه جزیرۀ ابوموسی، تنب بزرگ و کوچک» که قبل و بعد از جنگ 8 ساله، مرتبا از سوی وی و دولتش تکرار می شد(3)، بعلاوه روابط بسیار نزدیک دکتر بختیار با صدام و دیگر کشورهای عرب منطقه(4)، علت اصلی این موضعگیری ضدملی نبوده است؟

ارائه روایتی مستند از تجربه های شکست خورده در مبارزه با جمهوری اسلامی می تواند از تکرار آنها جلوگیری نموده، مسیر گذار به دموکراسی را کم خطرتر نماید.
  
یادداشت و نمایه:
1- پشت پرده حمایت صدام حسین از کودتای نوژه/ مفاد قرارداد سری صدام-بختیار (عکس و سند)

2- با مراجعه به کتابخانه کنگره آمریکا می توانید به آرشیو روزنامه السیاسه دسترسی کامل داشته باشید:

3- مواضع صدام و دولتش، قبل و بعد از جنگ 8 ساله درباره جزایر سه گانه:

4- اظهارات منوچهر رزم آرا درباره پولهایی که دکتر بختیار از دولتهای عرب منطقه گرفت:

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر